ΟΣΚΑΡ 2018: Ποιοι (μάλλον) θα κερδίσουν και ποιοι πρέπει να πάρουν τον πούλο

Christopher Nolan ή Guillermo Del Toro; Gary Oldman ή Daniel Day-Lewis; Φέτος έχουν σκάσει όλες οι εργάρες μαζί (άσχετα αν το αριστουργηματικό 'Blade Runner 2049' έφαγε πόρτα), και τα ονόματα που έχουν περάσει στις τελικές λίστες μόνο για ασφαλείς προβλέψεις δεν ενδείκνυνται, καθώς τα τελευταία χρόνια η γεροντική άνοια της Ακαδημίας βαράει για τα καλά κόκκινο με απρόβλεπτες αποφάσεις. Την τελική διάγνωση θα τη γνωρίζουμε στις 4 Μαρτίου, όπου και θα γίνει η απονομή του δύσμορφου αγαλματιδίου.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
The Darkest Hour
Get Out
The Shape of Water
Lady Bird
The Post
Dunkirk
Call Me By Your Name
Phantom Thread

Ποια θα κερδίσει: Παραβλέποντας τη σκανδαλώδη απουσία του αριστουργηματικού 'Blade Runner 2049' από τις υποψηφιότητες, το 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' είναι φαβορί. Και το αξίζει, όπως και το 'Dunkirk' του Nolan, το οποίο μάλλον θα αποχωρήσει με κάποιο τεχνικό βραβείο της παρηγοριάς.
Ποια δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Το 'The Shape of Water': Η 'Πεντάμορφη και το Τέρας', ο 'ET, ο εξωγήινος' με λίγο από την αισθητική του 'Λαβύρινθου του Πάνα' σε έναν άκρως προβλέψιμο αχταρμά που εκβιάζει συγκίνηση και εν μέρει, το κατορθώνει.
Ποια θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Είπαμε, το Blade Runner 2049. Κινηματογραφικό επίτευγμα, όχι μαλακίες.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ


Guillermo del Toro, 'The Shape of Water'
Christopher Nolan, 'Dunkirk'
Jordan Peele, ' Get Out'
Sean Baker, 'The Florida Project'
Greta Gerwig, 'Lady Bird'
Paul Thomas Anderson, 'Phantom Thread'

Ποιος θα κερδίσει: Δυστυχώς, πιθανότατα ο Guillermo del Toro, γιατί έχει ισπανικό όνομα και τα ισπανικά ονόματα ακούγονται ωραία στα γεροντίστικα αυτιά της Ακαδημίας.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Ο Guillermo del Toro.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Οπωσδήποτε ο Denis Villeneuve για το 'Blade Runner 2049' και ο Martin McDonagh για το 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. Αλλά σούπερ κινηματογραφιστής αποδείχτηκε και ο James Franco για το 'Disaster Artist'. (Γιατί ρε καταραμένη Ακαδημία; )

 

Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ


Gary Oldman, 'Darkest Hour'
Timothée Chalamet, 'Call Me by Your Name'
Daniel Day-Lewis, 'Phantom Thread'
Denzel Washington, 'Roman J. Israel, Esq'
Daniel Kaluuya, 'Get Out'

Ποιος θα κερδίσει: Θα γίνει σφαγή. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καθαρά όσο φαίνονται. Μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή για τον τεράστιο Gary Oldman να σηκώσει το αγαλματίδιο για την ερμηνεία του ως Churchill στο 'Darkest Hour';  Όχι βέβαια, γιατί καραδοκεί εκείνη η ψηλόλιγνη και εξωφρενικά ταλαντούχα, ποντικομαμή, που ακούει στο όνομα Daniel Day-Lewis που δηλώνει -για μια ακόμη φορά- ότι τα βροντάει και αποχωρεί από το σινεμά και ότι δεν τον ενδιαφέρει καν να κερδίσει. Θα τσιμπήσει η Ακαδημία σε μια cheesy ιστορία αποχαιρετισμού δίνοντας το 4ο (!) Όσκαρ στο φάντασμα του Lincoln; Όλα πιθανά.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Εκείνο το υπεροπτικό καθίκι, ο Denzel Washington. Ω, ναι, ήταν τόσο απολαυστικός ως σουρωτήρι από τον καταιγισμό πυρών της ρώσικης μαφίας στην 'Ημέρα Εκπαίδευσης' και δίκαια κέρδισε τότε το βραβείο. Αλλά από τότε δε λέει να ξεκαβαλήσει το καλάμι και πλέον ζούμε για να δούμε την αλαζονική φάτσα του να γίνεται πελτές τη στιγμή που ο Oldman θα ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Ο James McAvoy στο 'Split'. Ο τύπος πήρε μια ταινία πάνω του και ανέστησε τον Shyamalan. Έχει μέλλον μπροστά του και κάποια στιγμή θα κερδίσει στην κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου, να είστε σίγουροι.

 

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ:


Frances McDormand, 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'
Sally Hawkins, 'The Shape of Water'
Margot Robbie, 'I, Tonya'
Saoirse Ronan, 'Lady Bird'
Meryl Streep, 'The Post'

Ποια θα κερδίσει: Η Frances McDormand. Απλά υπέροχη. Καιρό είχαμε να δούμε τόσο απολαυστική ερμηνεία, δωρική και αβίαστα ψυχωμένη, χωρίς υπερβολές και ερμηνευτικές φιοριτούρες. Α, είναι και η σύζυγος του Joel Coen, οπότε...σιγουράκι το αγαλματίδιο.
Ποια δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Η Margot Robbie. Πιο σπασίκλω ηθοποιός των τελευταίων ετών, ανταγωνίζεται επάξια τη Julia Roberts στον τομέα αυτό. Μας έσπασε τα νεύρα στο 'The Wolf of Wall Street' και ήταν το απόλυτο miscast ως 'Harley Quinn' στο 'Suicide Squad'. Είναι θέμα χρόνου να γεράσει πρόωρα και να την ξεράσει αμάσητη το Hollywood, όπως ακριβώς την κατάπιε.
Ποια θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Το ιερό τέρας με το όνομα Meryl. Όπα, γράψτε λάθος. Είναι ήδη στη λίστα. ΠΑΛΙ. Μάλλον θα αρκεστεί σε ακόμα ένα αστειάκι από τον Kimmel για το ρεκόρ υποψηφιοτήτων της. Καλά να πάθει όμως, γιατί ενώ είναι αξιαγάπητη, κατά βάθος πρόκειται για χάπατο που πιστεύει ακόμα στην αξία της Hillary Clinton.

 

Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ:


Sam Rockwell, 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'
Willem Dafoe, 'The Florida Project'
Woody Harrelson, 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'
Richard Jenkins, 'The Shape of Water'
Christopher Plummer, 'All the Money in the World'

Ποιος θα κερδίσει: Σφαγή Νο 2. Ο ξεχάρβαλος Sam Rockwell υποδύεται έναν...ξεχάρβαλο και πάει ντουγρού για τη νίκη, αλλά έρχεται φουριόζα εκείνη η ηθοποιάρα ο Dafoe με ερμηνεία σούπερ και διεκδικεί αυτό που θα έπρεπε να έχει κερδίσει εδώ και καιρό. Αν όμως η Ακαδημία θέλει να ρίξει ένα μπερντάκι στα ήδη πονεμένα πισινά του Kevin Spacey, θα δώσει το βραβείο στον αντικαταστάτη του, τον Christopher Plummer, περνώντας έτσι στα μουλωχτά με τη σειρά της το μήνυμα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση. Στην περίπτωση δε, που θέλει να τρολλάρει το σύμπαν, το βραβείο θα πάει στον πολυαγαπημένο καλόκαρδο ψυχάκια, Woody Harrelson.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Ο Sam Rockwell. Πάτε καλά μωρέ; Έχετε δει τη φάτσα του; Ο τύπος είναι κλινικά βλαμμένος. Είναι ικανός να σκουπίσει τις μύξες του στο σμόκιν του Kimmel και να κάνει stage diving πάνω στη Jennifer Lawrence. Αν και αυτά δεν ακούγονται καθόλου άσχημα εδώ που τα λέμε...
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Κανείς. Η λίστα είναι το Δαφνί από μόνη της. Είμαστε πλήρεις.


 

Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ:


Allison Janney, 'I, Tonya'
Leslie Manville, 'Phantom Thread'
Mary J. Blige, 'Mudbound'
Octavia Spencer, 'The Shape of Water'
Laurie Metcalf, 'Lady Bird'

Ποια θα κερδίσει: Ίσως η Allison Janney. Αλλά επειδή πρόκειται για την πιο περίεργη κατηγορία, οι προβλέψεις εδώ είναι πιο άκυρες και από τις προφητείες του Παϊσίου.
Ποια δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Η Mary J. Blige, γιατί είναι κολλητή του Bono.
Ποια θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Χεστήκαμε. Είπαμε, σκέτο μπέρδεμα αυτή η κατηγορία, να τα μπερδέψουμε περισσότερο;

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ:


'Call Me by Your Name', James Ivory
'The Disaster Artist', Scott Neustadter/Michael H. Weber
'Logan', Scott Frank & James Mangold/Michael Green
'Molly’s Game', Aaron Sorkin
'Mudbound', Virgil Williams/ Dee Rees

Ποιος θα κερδίσει: James Ivory ('Call Me by Your Name') ή Scott Neustadter/Michael H. Weber ('The Disaster Artist'). Ελπίζουμε το δεύτερο, αλλά μάλλον δεν...
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Μπα...Δεν υπάρχουν κακίες εδώ.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: 'Death of Stalin', Armando Iannucci/ David Schneider/ Ian Martin/ Peter Fellows. Έτσι, για τρολλάρισμα με πιθανότητα διεθνούς ανάφλεξης.



ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ:


'The Big Sick', Emily V. Gordon/Kumail Nanjiani
'Get Out', Jordan Peele
'Lady Bird', Greta Gerwig
'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', Martin McDonagh
'The Shape of Water', Guillermo del Toro

Ποιος θα κερδίσει: Φυσικά το 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', Martin McDonagh.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Guillermo del Toro ('The Shape of Water'). Πιο προβλέψιμο και από το πλαστικό φαγητό των Goodys.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λιστα: 'The Killing of a Sacred Deer' του Λάνθιμου. Επιτέλους, κάτι πραγματικά φρέσκο, αν και σκηνοθετικά ο Λάνθιμος για μια ακόμη φορά, τα σκάτωσε.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:


'Blade Runner 2049', Roger Deakins
'Darkest Hour', Bruno Delbonnel
'Dunkirk', Hoyte van Hoytema
'Mudbound', Rachel Morrison
'The Shape of Water', Dan Laustsen

Ποιος θα κερδίσει: Εδώ είμαστε. Προετοιμαστείτε για ένα από τα μεγαλύτερα οσκαρικά σκάνδαλα ever. Μάλλον θα κερδίσει ο Ηoyte van Hoytema για το 'Dunkirk'. Εξαιρετική δουλειά και μπράβο του, όμως θα είναι εξωφρενικά άδικο να χάσει ο Roger Deakins για την ανυπέρβλητη φωτογραφία του στο 'Blade Runner 2049'. Όχι, κοιτάξτε την παραπάνω φωτογραφία αν έχετε αμφιβολία. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΛΕΜΕ!
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Οποιοσδήποτε άλλος πλην του Roger Deakins, είναι πολύ πίσω.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Είπαμε. Όταν υπάρχει ο Deakins με το 'Blade Runner 2049', δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν συνυποψήφιοι. Τελεία.


 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ:


'Beauty and the Beast', Jacqueline Durran
'Darkest Hour', Jacqueline Durran
'Victoria & Abdul', Consolata Boyle
'Phantom Thread', Mark Bridges
'The Shape of Water', Luis Sequeira

Ποιος θα κερδίσει: Σιγουράκι ο Mark Bridges για το 'Phantom Thread'. Η Ακαδημία έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν τις προτιμήσεις της για την κατηγορία αυτή.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Luis Sequeira. Γιατί έχασε την ευκαιρία να ξεχωρίσει σε μια άκρως προβλέψιμη ταινία.
Ποια θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Jeffrey Kurland ('Dunkirk').

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ:


'Baby Driver', Jonathan Amos/ Paul Machliss
'Dunkirk', Lee Smith
'I, Tonya', Tatiana S. Riegel
'The Shape of Water', Sidney Wolinsky
'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', Jon Gregory

Ποιος θα κερδίσει: Σχεδόν σίγουρα ο Lee Smith ('Dunkirk'), επειδή η ταινία μάλλον θα πάρει τα τρία του Καράμπελα στις μουράτες κατηγορίες.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Tatiana S. Riegel ('I, Tonya'). Γιατί είπαμε, είναι σκάνδαλο το ότι το 'Blade Runner 2049' 'εφαγε τέτοιο άθλιο εμπάργκο από την Ακαδημία.
Ποιος έπρεπε να είναι στη λίστα: Joe Walker ('Blade Runner 2049').

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ/ΜΑΛΛΙΑ:


'Darkest Hour', Ivana Primorac/ Kazuhiro Tsuji/ David Malinowski/ Lucy Sibbick
'Victoria & Abdul', Jeanette Brown,
'Wonder', Naomi Bakstad/ Robert A. Pandini/ Arjen Tuiten

Ποιος θα κερδίσει: Χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο εδώ το 'Darkest Hour', (Ivana Primorac/ Kazuhiro Tsuji/ David Malinowski/ Lucy Sibbick). Αν και εδώ που τα λέμε, το να μεταμορφώσεις τον Gary Oldman δεν είναι και τόσο δύσκολο...
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Τσου.
Ποια θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Το 'Disaster Artist' και, γιατί όχι, το 'Guardians of the Galaxy Vol.2'. Άκρως ψυχαγωγικά λουκούμια και τα δύο.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:


'Beauty and the Beast'/ Sarah Greenwood; Katie Spencer
'Blade Runner 2049'/ Dennis Gassner, Alessandra Querzola
'Darkest Hour'/ Sarah Greenwood, Katie Spencer
'Dunkirk', Nathan Crowley
'The Shape of Water'/ Paul D. Austerberry, Jeffrey A. Melvin, Shane Vieau

Ποιος θα κερδίσει: Ελπίζουμε το 'Blade Runner 2049', αλλά μάλλον το 'The Shape of Water' και το 'Dunkirk' έχουν περισσότερες πιθανότητες. Γαμώτο. Γαμώτο. ΓΑΜΩΤΟ.
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: 'Beauty and the Beast' (Sarah Greenwood, Katie Spencer). Γιατί έτσι.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Πάσο.


 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΚΟΡ:


'Dunkirk', Hans Zimmer
'Phantom Thread', Jonny Greenwood
'Star Wars: The Last Jedi', John Williams
'The Shape of Water', Alexandre Desplat
Three Billboard Outside Ebbing, Missouri, Carter Burwell

Ποιος θα κερδίσει: Alexandre Desplat ( 'The Shape of Water').
Ποιος δεν πρέπει να κερδίσει με τίποτα: Φυσικά John Williams, Alexandre Desplat και Jonny Greenwood. Τα ίδια και τα ίδια. Τουλάχιστον ο Zimmer εκτός από ικανός συνθέτης, είναι και ικανότατος κλέφτης -και το παραδέχεται.
Ποιος θα έπρεπε να είναι στη λίστα: Michael Giacchino ('Coco'). Νοστιμούλι.
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks