ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΑΘΩΟΙ οι ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Παρουσία πλήθος κόσμου και αλληλέγγυων ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης η δίκη του μαρξιστή διανοούμενου, Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη, με τις απολογίες τους. Παμψηφθεί αθώοι και οι δύο από τις έωλες κατηγορίες των χρυσαυγιτών κατηγόρων τους. Βίντεο και φωτογραφίες από τον φακό του Left.gr.

11.45 π.μ.: Αθώοι κρίθηκαν ο μαρξιστής διανοούμενος, Σάββας Μιχαήλ και το πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων. Στο άκουσμα της απόφασης ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Η δίκη ολοκληρώθηκε προ ολίγου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με πλήθος διαμαρτυρόμενων και αλληλέγγυων να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον χώρο. Να σημειώσουμε την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων των ελληνικών ΜΜΕ.


Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες Μιχαήλ-Μουτζούρη με θερμό χειροκρότημα

Ο Κώστας Μουτζούρης είπε ότι διαφωνεί μεν με όσα γράφονται στο indymedia, αλλά δήλωσε "χαρούμενος που εξέπεμπε από το ίδρυμά μας ως χώρος αντιπληροφόρησης".
Στην απολογία του, η οποία ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο Σάββας Μιχαήλ κατέληξε λέγοντας πως "το δίλημμα της σημερινής διαδικασίας και το μήνυμα που θα στείλει η απόφαση είναι: Ή εξαφάνιση του ανθρώπου στον άνθρωπο ή ανθρώπινη χειραγώγηση και πανανθρώπινος ελευθεριακός κομουνισμός".
Μετά τη λήξη και των απολογιών, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.
Κατατέθηκε η πρόταση του εισαγγελέα, η οποία καλεί να αθωωθούν οι δύο κατηγορούμενοι, καθώς δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων.

Αυτή τη στιγμή, αγορεύουν οι συνήγοροι και θα ακολουθήσει η απόφαση.
- See more at: http://left.gr/news/pampsifei-athooi-oi-savvas-mihail-kai-kon-moytzoyris#sthash.ElZO2fWh.dpuf
Ο συγγραφέας και γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ βρέθηκε την Τρίτη 3/9, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Σάββα Μουτζούρη, μετά από μήνυση της Χρυσής Αβγής, που τους κατηγορεί για «συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης». Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο διωκόμενους πραγματοποιήθηκε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (δείτε τη συνεχή ενημέρωση με φωτογραφίες εδώ και εδώ).

Στο φακό του left.gr μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας, Μαρία Μπόλαρη και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,Θοδωρής Δρίτσας:


Δείτε στο:
http://left.gr

 

Σχόλιο itaniepitas.blogspot: Ε, χρυσαύγουλα...ΞΥΔΑΚΙ!!!
Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks